Kolesterol förstör allt sex för tjejer

Forskare har funnit att högt kolesterol inte bara är dåligt för hjärtat - det kan också minska sexuell upphetsning hos kvinnor. Vilket innebär att kolesterolsänkande läkemedel som statiner kan hjälpa till att behandla kvinnlig sexuell dysfunktion.

Vanligtvis är hyperlipidemi eller förhöjda nivåer av kolesterol och andra fetter i blodet associerad med erektil dysfunktion hos män, eftersom ackumulering av fett i väggarna i blodkärlen kan minska blodflödet till den kavernösa vävnaden.

Eftersom vissa aspekter av kvinnlig sexuell upphetsning också är förknippade med ökat blodflöde till könsorganen, jämförde Catherine Esposito och hennes kollegor vid andra universitetet i Neapel i Italien sexuell funktion hos kvinnor före klimakteriet med och utan hyperlipidemi.

Kvinnor med hyperlipidemi var signifikant mindre benägna att viajandoasegurado.com/7-vanliga-anstalldsproblem-med-barn/ rapportera fakta om upphetsning, orgasm och allmän sexuell tillfredsställelse än kvinnor med en normal blodfettprofil. 32 procent av kvinnorna med onormala profiler rapporterade ganska låga kvinnor med sexuell funktion vid diagnos "kvinnlig sexuell dysfunktion", jämfört med 9 procent av kvinnorna med normala lipidnivåer. Samtidigt påverkade hyperlipidemi inte kvinnors sexuella lust.

I en annan studie fann Anna-Maria Veronelli från universitetet i Milano (Italien) och hennes kollegor att kvinnlig sexuell dysfunktion också var associerad med diabetes, fetma och nedsatt sköldkörtelfunktion.

"Dessa två studier tyder på att det finns en stark koppling mellan kvinnlig sexuell upphetsning och organisk sjukdom, vilket också förekommer hos män, säger Jeffrey Hackett, en urolog vid Holly Cottage Clinic i Fisherwick, Storbritannien. - För närvarande är det inte ens vanligt att umgås med kvinnor".

Hackett säger att försvagning eller förlust av sexuell upphetsning hos kvinnor kan vara en indikator på andra viktiga saker, i samband med vilka sådana problem definitivt bör tas upp av läkare.

Request Quote: (All below fields are required)