Brist på sömn skadar människors intima liv

Brist på sömn https://a-listblogger.com är mycket vanligt i våra hektiska tider. För många saker att göra för att få tillräckligt med sömn. Det verkar som om kvinnor bör vara de första som lider av detta, eftersom varelser är mer "skonsamma" och mindre anpassade till livets intensiva rytm. Men forskare har funnit att sömnbrist allvarligt skadar män också.

En person ska sova minst åtta timmar, men många "affärsmän" stjäl en och en halv timme av denna tid för att ge den till arbete eller andra saker som inte heller kan ignoreras.

En grupp forskare från universitetet i São Paulo, som bara behandlade problem med sexuell hälsa, genomförde en studie för att ta reda på hur en regelbunden, om än liten, sömnbrist påverkar mäns sexuella prestanda.

Efter att ha observerat ganska länge för män vars livsstil inte gav dem tillräckligt med tid att sova upptäckte forskare följande:

För det första skadade sömnbristen kvaliteten på mäns intima liv. Deras fullvärdiga erektion blev alltmer sällsynt, och ju längre de levde i ett tillstånd av sömnbrist, desto mindre manifesterade sig deras maskulinitet. Man kan anta att regelbunden sömnbrist som varar flera år kommer att göra en man impotent.

För det andra upplevde sömnberövade män sexuell sömnpromenad - de hade sex i sömnen, och när de vaknade kom de inte ihåg exakt någonting som hände på natten. Detta är ganska farligt, eftersom en sexuell galning utan att kunna kontrollera sina handlingar är kapabel till något som han aldrig skulle tillåta sig i vaknande tillstånd: han kanske vill ha okonventionellt sex, visa aggression och till och med skada nära och kära.

Forskare tror att skador som orsakas av kroppen på grund av sömnbrist inte kan ignoreras. Om en man inte vill att hans kropp ska börja fungera, måste han sova tillräckligt flera gånger i veckan.

Request Quote: (All below fields are required)